Hoe organiseer ik een hoogwaardige videoconferentie?

Tegenwoordig werken we bijna allemaal meer vanuit huis, en is dit de komende periode ook nog steeds de norm. Meetings en vergaderingen gaan tegenwoordig niet meer in real-life in een vergaderruimte, maar gaan vanuit huis achter je laptop of computer of online in de vergaderruimte op de zaak. Maar hoe zorg je er nou voor dat zo’n videoconferentie goed verloopt? Dit kan door over de juiste apparatuur te beschikken. Nexvoo biedt verschillende innovatieve oplossingen voor deze videoconferenties voor zowel thuis als op kantoor.

Videoconferenties brengen veel voordelen met zich mee


Aan videoconferenties zitten meer voordelen verbonden dan je denkt. Zo helpen ze medewerkers om ongeacht de locatie contact met elkaar te onderhouden. Je kunt zo real-time samenwerken met beeld én geluid zonder dat je echt bij elkaar hoeft te zijn. Ook bespaart het tijd en geld. Er wordt namelijk veel gereisd voor vergaderingen, onderhandelingen, trainingen en conferenties. Met videoconferenties bespaart dit dus een hoop onnodige reistijd en geld. Het plannen van persoonlijke vergaderingen kan een uitdaging zijn met alle volle agenda's en onnodige reisbewegingen. Met videoconferenties is dit een stuk eenvoudiger. Deelnemen kan vanaf praktisch iedere werkplek

Maar hoe zorg je er voor dat videoconferenties van goede kwaliteit zijn en dat ze vlekkeloos verlopen? Door een combinatie van goede vergadergewoonten en hoogwaardige technologie worden zakelijke bijeenkomsten een stuk boeiender. Hoe beter de technologie, hoe beter de ervaring zal zijn. En hoe beter de ervaring, hoe sterker het begrip tussen de deelnemers!

#afbeelding van een scenario hoe de N110 er uit ziet in gebruik

Een videosysteem kiezen?


Tegenwoordig is online vergaderen niet meer weg te denken uit ons werk. Voor velen onder ons, die internationaal werken of veel thuiswerken, is online vergaderen inmiddels een vast onderdeel van hun werk. Toch ondervinden mensen nog altijd problemen met de aangeschafte apparatuur. Dit komt vaak door. Dit komt vaak door:

1. Slechte videokwaliteit
2. Matige geluidskwaliteit
3. De vergaderruimte en de deelnemers zijn niet goed/volledig zichtbaar.

Nexvoo biedt hiervoor de oplossing, namelijk; Het upgraden van jouw videoapparatuur! Bij het kiezen van de juiste en geschikte apparatuur moet je rekening houden met de volgende factoren:

1. Resolutie
Een goede resolutie biedt betere videokwaliteit zodat alle deelnemers van de vergaderruimte goed en scherp in beeld zijn.
De Nexvoo N110 en de N120U zorgen voor de beste videokwaliteit.


2. Field Of View (FOV)
Een videoconferentie camera met een groot gezichtsveld (120 °) laat alle deelnemers tijdens de videoconferentie zien. Zo voorkom je dat je slechts een aantal mensen in een ruimte ziet in plaats van iedereen.
De NEXVOO N110 en N120U hebben een field of view van 120° en brengen alle deelnemers van de vergadering duidelijk in beeld.

3. Bereik stemopname
Ook is het belangrijk te kijken naar het opnamebereik van het apparaat. Het is erg vervelend wanneer een persoon achterin een vergaderruimte aan het woord is en je hem niet goed verstaat. Een camera met een lange geluids opnameafstand kan in grotere vergaderruimtes worden gebruikt zodat iedereen hoorbaar is.
De Nexvoo N110 en de N120U zijn geschikt voor middelgrote tot grote vergaderruimtes, de N109 en de N109 zijn meer geschikt voor kleinere flexibele vergaderruimtes.


4. Software Compatibiliteit
Op dit moment zijn Zoom, Google Meet en Microsoft Teams de meest gebruikte software voor online vergaderen.
De Nexvoo N109, N109, N110, N120U werken naadloos met o.a. Zoom, Google Meet, GoToMeeting, Amazon Chime, WebEx by Cisco, Microsoft Skype en Microsoft Teams.


5. AI-track
De AI-trackingfunctie werkt met luidspreker tracking en automatische framing. De camera zoomt in op degene die aan het woord is en zal deze in het midden van het frame houden ook wanneer deze persoon loopt of beweegt.
De draagbare videoconferentiesystemen van Nexvoo, de N109 en N149 en de videoconferentiebars N110 en N120U beschikken allemaal over de AI-tracking!


Er zijn dus verschillende factoren waar je rekening mee moet/kan houden wanneer jij gaat voor geüpgradede videoconferentie apparatuur. Heb je vragen over welk videoconferentie apparatuur voor jou het beste geschikt is? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag met het maken van de beste keuze!