Tips bij het kopen van een snijmachine

Papier kun je met een schaar knippen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met een snijmachine kun je gemakkelijk minuten op één dag besparen. Een snijmachine is bij organisaties die veel printen een must, maar ook in het onderwijs een populair artikel.

Wat doet een snijmachine precies?

De snijmachine is een machine waarmee je nauwkeurig meerdere vellen papier kunt snijden. Je hoeft alleen de stapels papier juist in de machine te plaatsen en vervolgens de knoppen of hendels te gebruiken om deze te bedienen. Zo vliegt je direct over stapels papier.

Het grootste voordeel van een snijmachine is natuurlijk dat hij snel papier kan snijden. Daarnaast is een ander voordeel dat je kunt garanderen dat het papier recht wordt afgesneden. Belangrijk aan papiersnijders is ook dat je met deze apparaten heel veilig kunt werken. Knippen met een schaar of zelf papier snijden met bijvoorbeeld een stanleymes is een stuk gevaarlijker dan gebruik maken van een snijmachine.

Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een snijmachine?

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een snijmachine is afhankelijk van het doel waar je de machine voor gaat gebruiken. Wanneer je niet bekend bent met snijmachines en een keuze moet maken uit veel verschillende soorten en maten, kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. We helpen je graag op weg met het vinden van een snijmachine die bij jou past.

Verschillende soorten snijmachines

Rolsnijders zijn gemaakt om kleine hoeveelheden papier mee te snijden. Het verschilt per machine hoeveel vellen je in één keer kunt snijden. In de beschrijving van onze producten kun je zien welke rolsnijder geschikt is voor het aantal vellen dat je in een keer wilt afsnijden. Rolsnijders worden meestal gebruikt voor het snijden van A4 en A3-formaat. Je hoeft de rolsnijder alleen maar op een tafel of een bureau te plaatsen. Fellowes beschikt over verschillende snijmachines voor zowel thuis als op kantoor. Dit merk biedt een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs en een garantie van twee jaar.

Ook zijn er diverse rolsnijders van groot formaat in onze productlijn. Deze worden meestal gebruikt voor formaten groter dan A2. Deze machine is geschikt voor het snijden van tekeningen, kaarten, foto’s, posters of andere groot formaat drukwerk. Deze rolsnijders zijn niet verplaatsbaar en worden geleverd op een staand frame. Ook beschikken deze apparaten over een opvangdoek om de gesneden bestanden op te vangen om beschadiging te voorkomen.