Tips voor het kopen van een papierversnipperaar

Wanneer je thuis of op kantoor werkt ontkom je er niet aan: zakelijke documenten, brieven of aantekeningen. Kortom, heel veel papierwerk om je heen. Maar wat doe je met al deze vertrouwelijke informatie? Door de invoering van de nieuwe privacywetgeving is een papiervernietiger onmisbaar op jouw werkplek. Dit apparaat zorgt ervoor dat je eenvoudig al het papier versnipperd, waardoor het document niet meer leesbaar is. Bij Office Deals vind je een groot assortiment papiervernietigers, maar hoe vind je nu de juiste papierversnipperaar en waar moet je op letten bij het kopen van zo'n machine? Wij geven je hier een aantal tips die jou kunnen helpen.

1. Belangrijke functies;
Het aantal functies zijn erg belangrijk op een papierversnipperaar. Twee eigenschappen die je werk eenvoudiger en sneller kunnen maken zijn: papier ontstopping en energiebesparing. Een papierversnipperaar met terugloopfunctie heeft een zeer kleine kans op vastlopen. Door deze technologie zorgt de machine ervoor dat jouw papier niet vast blijft zitten in de vernietiger. Dit voorkomt één van de grootste frustraties bij het vernietigen van papier.

Ook is de energiebesparingsstand een enorm voordeel. Sommige papierversnipperaars hebben een automatisch systeem, waarbij de machine na 30 minuten inactiviteit uitschakelt. Onnodig energieverbruik wordt voorkomen en je denkt hiermee ook nog aan het milieu. Dit is zeker niet onbelangrijk!

Als laatste is het ook belangrijk dat er gekeken wordt naar hoeveel vellen er in een keer in de machine kunnen worden gestopt. Als je een groot aantal vellen per keer wilt vernietigen is het handig hier ook op te filteren op de site zodat de machine die je zoekt hier ook daadwerkelijk over beschikt.